Loading...

Programma Kasteel Amerongen 7 juni (12:00 – 17:00 uur)

Programma Kasteel Amerongen 7 juni (12:00 – 17:00 uur) 2017-02-07T17:27:50+00:00
  • Voorstelling ‘De Gillende Keukenprins’ zondag 7 juni 13:00 en 15:00 uur Buitenplaats Amerongen. (leuk voor KIDS)
    Hilarische voorstelling voor jong en oud. Bram Graafland laat in zijn voorstelling zien dat koken, bakken, drummen en orgelspelen op zijn ‘keukenorgeldrumstel’ best samengaan.
    De Gillende Keukenprins trad in 2013 met veel succes op theaterfestival Oerol op. 
    Fotograaf: Wim Lanser
  • Speelklei maken van voedingsmiddelen. Doorlopend workshops (leuk voor KIDS)
    Niet spelen met je eten? Nu mag het even wel! Tijdens het festival kun je samen met Jodie Grift van Aarden in de Kunst je eigen klei maken van alleen maar natuurlijke voedingsmiddelen. Ontdek wat voor kleurige en geurige speelklei je zelf kunt bereiden met maar een paar ingrediënten. Kom je ook mee spelen?
  • Lezing over wecken om 12:30, 14:30 en 16:00 uur (duur 15 minuten)
    Carolina Verhoeven van het Culinair Historisch Kookmuseum geeft een lezing over wecken.

Kunstenaars/productontwerpers

  • Tablewearables van Paulien ’t Hoen 
    Kunstenaar Pauline ’t Hoen ontwierp dit bijzondere eetgerei als een sieraad naar de vorm van de hand om zodoende de afstand tot voedsel te verkleinen. ’t Hoen liet zich inspireren door vormen van opgegraven archeologische objecten.

 

  • Interactief project FoodCollaboration van Lisa Malou Smits
    FoodCollaboration gaat over kennisoverdracht van voeding. Over houdbaarheid van voedsel en hoe kennis over voeding via een nieuw, innovatief medium kan zorgen voor een verbeterende leefstijl en/of educatie.

  • Film Voedselstress van Suzanne Witteman
    De manier waarop we bezig zijn met voedsel verandert in de Westerse wereld. Voedsel is behalve basisbehoefte ook een luxe product geworden. De hoeveelheid informatie over voedsel schept onduidelijkheid, daarom stellen we onze eigen regels op bij het maken van voedselkeuzes.
    De film wordt vertoond op onderstaande tijden:
    12.15 – 12.45 uur
    13.45 – 14.15 uur
    15.45 – 16.15 uur
  • Bugbon van Daisy Stauder
    Kunstenares Daisy Stauder daagt u uit tot het eten van culinaire verrassingen gemaakt met eetbare insecten. Haar interessante tentoonstelling is te zien in de wijnkelders van het kasteel. Durft u het aan het voedsel van de toekomst te proeven?
  • Kitchen Lab van Nienke van de Pol
    Productontwerpster Nienke van de Pol wil u laten ontdekken dat planten en kruiden uit de natuur om ons heen preventieve en genezende eigenschappen hebben.
    In Kitchen Lab kan zij eenvoudig zelfzorgmedicatie bereiden voor alledaagse kwaaltjes.
  • Tasting senses van Sanne Muiser in Buitenplaats Amerongen. 

    Sanne Muiser heeft een set tools vormgegeven die je tong, neus en ogen prikkelen en je uitnodigen om deel te nemen aan een complete smaakbeleving. Door je zintuigen in het moment brengen en jezelf de tijd te geven om smaak, textuur, geur en kleur waar te nemen, sta je even stil bij de rijkdom die eten je kan geven.

  • Patato Music Box van Julliette Wamerhoven
    Met De Patato Music Box belicht Juliette Warmerhoven de schoonheid van een uitlopende aardappel. Waarom weggooien als de spruiten zo mooi zijn?
  • 3 D Foodprinting.
    De 3 D printer van Chloe Rutzerveld print levende materie die in een paar weken uitgroeit tot eetbare voeding.
  • Het verhaal van het ongewenste dier.
    Kunstenaars Rob Hagenouw en Nicolle Sachatborn vertellen het verhaal van ongewenste diersoorten. De muskusrat, stadsduiven en schipholganzen.
  • Tentoonstelling hedendaagse weckpotten
    Tentoonstelling in de oude keuken van Kasteel Amerongen.